NL | FR

Interactief

 

Quiz

Biodiversiteitsquiz

Wat is biodiversiteit? In het eerste deel van deze quiz bouw je samen met je leerlingen stap voor stap een beschrijving op van deze op het eerste zicht ingewikkelde term. In het tweede gedeelte testen de leerlingen hun algemene kennis over de biodiversiteit: waar vind je biodiversiteit, waarom is ze belangrijk, en hoe wordt ze positief of negatief beïnvloedt?

> Speel de quiz
 

ecosystemen

Ecosystemen in België

Juweeltjes van biodiversiteit vind je niet enkel in exotische oorden. Vul op de volgende pagina je postcode in en ontdek de ecosystemen en bezoekerscentra in je buurt, of wat verderop.

  Meer over de ecosystemen in België

amai

Voedselketens

 

Biodiversiteit is leven... En leven, dat is eten en gegeten worden! Elke schakel in het voedselweb is onmisbaar. In deze toepassing vullen je leerlingen het voedselweb stap voor stap aan. Maar wat als er een schakel wegvalt? Bekijk de impact van (menselijke) verstoringen.
 
Opgelet: deze applicatie opent in een nieuw venster!

  Speel het Voedselketen-spel

amai

Voedselketens (leerkrachtenversie)

 

Dit is de toepassing rond voedselketens, aangepast voor demonstraties in de klas. Je kan hier samen met je leerlingen stilstaan bij de verschillende ketens en bij het uiteindelijke voedselweb, en de impact van (menselijke) verstoringen bekijken en bespreken.

Opgelet: deze applicatie opent in een nieuw venster!

  Speel het Voedselketen-spel

Biodivercities

Biodivercities

 

Alles wat we doen in ons dagelijks leven kan gevolgen hebben voor de biodiversiteit. Dit spel laat toe je gewoonten te testen, en geeft je heel wat tips voor een groener leven.
 

  Speel Biodivercities

 


Deel