NL | FR

Biodiversiteit in het kleuteronderwijs

Op verkenning gaan in de natuur, verwonderd toekijken hoe een vogel een worm opslokt, zelf tuinieren of proeven van de oogst uit de moestuin: kleuters zijn altijd verrukt over de biodiversiteit. Daarvoor hoeft de term zelf niet eens te worden gebruikt; de belangrijkste pijlers zitten netjes verpakt in het curriculum. We bundelen hier een aantal praktische projecten en initiatieven voor kleuteronderwijzers met een biodiverse aanpak!

 

Biodiversiteit in de les

 

Allerlei activiteiten en werkbladen voor biodiverse lessen in het kleuteronderwijs, zoals Bombybook, een boekje boordevol tips, en een voorleesverhaal over slechtvalkjes in de stad.

> Bekijk de activiteiten

 

Doe mee!

 

Vetbollen maken, bloemetjes zaaien of een bijenverblijf knutselen: steek samen met je kleuterklas de handen uit de mouwen, en nodig de biodiversiteit uit op school.

> Lees meer

 

 

Interactief

 

Wow! De Belgische biodiversiteit kan je nu ook bewonderen bij slecht weer, met de interactieve toepassing 'AMAI Biodiversiteit'. Speel ook mee met Bombylius!

> Op naar de PC

Mediatheek

 

Ontdek hier allerlei filmpjes, publicaties, teksten, websites en projecten rond biodiversiteit voor het kleuteronderwijs.
 

> Bekijk de media

 


Deel