NL | FR

Interactief

 

Bombylius

Bombygame

Speel mee met Bombylius! Je leerlingen kunnen hier op zoek gaan naar alle dieren en planten in de tuin. Ze puzzelen vast ook graag een lieveheersbeestje, kikker of schildpad in elkaar in het park.
 

  Speel het Bombygame
 

amai

AMAI biodiversiteit

Soms zit het weer niet mee, of moet je te ver buiten de school gaan om een stukje groen te vinden… Dan kun je toch met je leerlingen op verkenning gaan in de Belgische natuurschatten, via de online toepassing AMAI! In de begeleidende fiche vind je een handleiding en ideeën voor aanvullende oefeningen.

  Ontdek AMAI Biodiversiteit

  Fiche voor de leerkracht

amai

Voedselketens

 

Biodiversiteit is leven... En leven, dat is eten en gegeten worden! Elke schakel in het voedselweb is onmisbaar. In deze toepassing vullen je leerlingen het voedselweb stap voor stap aan. Maar wat als er een schakel wegvalt? Bekijk de impact van (menselijke) verstoringen.

  Speel het Voedselketen-spel

amai

Zoekprent Gust & Suzette

 

Suzette is een grijze garnaal. Gust is een platte oester. Ze wonen allebei in onze Noordzee. Dankzij het verbod tegen TBT (een chemische stof gebruikt tegen algen op scheepsrompen) gaat het eindelijk beter met Suzette! Maar haar vriend Gust is in gevaar ... Ga mee op zoek naar Gust en Suzette, en ontdek meer over hun leven in de Noordzee!

  Zoek Gust & Suzette

 
 

 


Deel