NL | FR

Biodiversiteit in de les

Bombybook

Bombybook is een educatief boekje voor leerkrachten van de 2e en 3e graad van het basisonderwijs.

Laat je leerlingen kennismaken met biodiversiteit in en om het huis, in de tuin en op school. Ontdek ook het ecosysteem van het bos en de manier waarop we onze bossen beschermen en lees meer over een belangrijke grondstof voor de mens: hout. Bombybook bevat ook handige werkfiches die je in de klas kan gebruiken. Maak een kopie voor elke leerling en ga aan de slag met het thema biodiversiteit. Je kan het Bombybook hier gratis downloaden, of een exemplaar aanvragen via info_environment@health.fgov.be.
 

 

> Download hier

BiodiverCITY: een tentoonstelling vanaf 8 jaar

Nee, een stad bestaat niet alleen uit straatstenen, muren en beton! Er zijn veel meer dieren en planten te vinden dan je zou denken. Ontdek alles over de biodiversiteit in de stad dankzij BiodiverCITY, een gloednieuwe galerij in het Museum voor Natuurwetenschappen.

BiodiverCITY: ontdek de stad zoals je ze nog nooit zag. Een stadsavontuur voor jong en oud, vanaf 8 jaar.

 

> Meer info

Bombylius helpt onze planeet. Doe je ook mee?

Spelletjesboek voor kinderen over biodiversiteit (vanaf 4 jaar)

In dit boekje kunnen kleuters al spelenderwijs ontdekken wat biodiversiteit is en wat het ons allemaal te bieden heeft. Maar ze leren ook dat onze biodiversiteit in gevaar is. Via kleurplaten, zoektekeningen en spelletjes tonen we de kleuters hoe ze met eenvoudige gebaren de biodiversiteit een handje kunnen helpen.

Je kan dit boekje hier gratis downloaden, of een exemplaar aanvragen via info_environment@health.fgov.be.

> Download hier

De opmars van exoten

Invasieve soorten zijn uitheemse soorten die, al dan niet opzettelijk, in België werden geïntroduceerd en daarbij lelijk huis houden in onze natuur. Vaak zijn ze schadelijk voor inheemse soorten, maar ook economie en landbouw kunnen er schade van ondervinden.

Met dit boekje leren je leerlingen enkele belangrijke invasieve soorten kennen. Via de bijhorende spelletjes vinden ze aanvullende informatie of suggesties die iedereen kan toepassen om de opmars van exoten te stuiten.

> Download hier

 

BiodiverCity:  rondreizende tentoonstelling voor de Brusselse gemeenten

Het Brussels Natuureducatie Centrum (BNEC) reist van 31 maart 2010 tot en met 1 maart 2012 langs de 19 Brusselse gemeenten met een rondreizende tentoonstelling over biodiversiteit in Brussel.

In deze tentoonstelling ontdekken leerlingen wat biodiversiteit betekent, waar ze te kan vinden en op welke manier ze zelf de biodiversiteit een steuntje in de rug kunnen geven, a.d.h.v. interactieve opdrachten en spelletjes.

BiodiverCity is een gratis expo-atelier voor kinderen van 6 tot 12 jaar, in groep. Een animator begeleidt je tijdens je bezoek. Surf naar de website voor info en reserveringen. Je vindt er ook een informatief didactisch dossier.
 

> Website BiodiverCity

Valken voor iedereen!

Succesverhaal! De slechtvalk was in de jaren '60 volledig uit België verdwenen, maar is door de juiste acties weer helemaal terug. Sinds 2004 volgen we het doen en laten van een koppeltje slechtvalken met kroost in de Brusselse kathedraal.

Op de website van het project vind je allerlei informatie over slechtvalken, en leuke foto's en filmpjes van het koppeltje slechtvalken met hun kroost.

> Website Valken voor iedereen

 

 

 

 


Deel