NL | FR

Waarom een campagne?

Biodiversiteit omvat alle levensvormen op aarde en zorgt voor zuurstof, voedsel, geneesmiddelen, kledingvezels, bouwmaterialen, zuivere lucht en water, vruchtbare bodems en zoveel meer. Biodiversiteit is dus van groot belang voor ons overleven en welzijn. Biodiversiteit is leven!

Maar dat leven is in gevaar: planten, dieren en andere levensvormen verdwijnen met een alarmerende snelheid. Het is nog niet te laat, maar het wordt wel heel dringend dat we er iets aan doen!

In samenwerking met de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu en met de steun van talrijke partners wil het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen leven geven aan onze planeet en daarbij roept het iedereen op om zich te engageren voor biodiversiteit.

Ook jij kunt dankzij een paar eenvoudige keuzes en gebaren de biodiversiteit een handje helpen. Doe mee, kies je engagement en geef leven aan je planeet.

Zet mee je schouders onder de campagne!

Bombardeer je familieleden, vrienden en collega’s met berichtjes om zich ook te engageren, laat hen de website ontdekken via Facebook, Netlog, Twitter en andere sociale netwerken, deel doefolders uit of breng hen de biodiverse boodschap op je eigen originele manier.

Ben je lid van een vereniging of zit je op school, voer dan actie om leden, medestudenten of medeleerlingen te overtuigen om zich ook in te zetten. En vergeet de leraren en lesgevers niet :o)

Ben je graag actief op lokaal vlak of kun je niet meer blijven zitten en wil je gewoon iedereen wakker schudden? Organiseer dan een levende-planeet-fuif (met bv. gratis toegang voor wie zich engageert), een expo biodiversiteit, een 24 uren voor de planeet, ...  Promomateriaal kun je aanvragen bij ons.

Kortom, ideeën en mogelijkheden genoeg om de biodiversiteit volop in de kijker te plaatsen en iedereen op te roepen om zich in te zetten voor het leven op onze planeet!


Deel