NL | FR

Mediatheek

Radio Oorwoud - 't Is altijd wat in mijn habitat

thumbnailTaal: Nederlands
Thema: Biodiversiteit
Niveau: Basisonderwijs

Download de publicatie

Beschrijving

Het wildste radioprogramma voor kinderen van 6 tot 666 jaar is helemaal terug! “’t Is altijd wat in mijn habitat” is een prachtig geïllustreerd boek mét cd. Bovenal is dit de ideale soundtrack voor klasdoorbrekende schoolprojecten en een 'musthave' voor elke leerkracht die natuurbescherming en natuurbeleving hoog op de klasagenda plaatst.

Meer dan een uur lang krabt, grolt en brult deze muzikale rollercoaster van poel tot evenaar, van woestijn tot regenwoud. Uw leerlingen leren verschillende habitats kennen en ontdekken hoe dieren en planten zich hieraan aanpassen.

De natuur en haar problemen op kindermaat… maar dan wel dansbaar, een beetje stout en vol humor. Hou je vast voor protjeslatende capibara’s, culinaire kokmeeuwen en hete hagedissen! Met de stemmen van: Bart Peeters, Lady Linn, Pieter Embrechts, Slongs Dievanongs, Dimitri Leue, Kommil Foo, Isolde Lasoen, Hannelore Bedert, Sean Dhondt, Urbanus, Warre Borgmans, Sien Eggers en vele anderen!

Achtergrondinformatie, lessuggesties, teksten en partituren bij de verschillende liedjes zijn te vinden op www.radio-oorwoud.be.

Deel