NL | FR

 < Terug

 

De Noordzee: Bronnen en projecten

  • BMM: Het Noordzeedepartement van het KBIN (Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen) houdt onze Noordzee in het vizier: via het onderzoeksschip 'Belgica' en door luchttoezicht controleren ze de kwaliteit van het water, de toestand van de vis- en zeezoogdierpopulaties ... Rep je naar hun website voor de Viskwis en voor info over de Noordzee en haar inwoners.
  • VLIZ: Het Vlaams Instituut voor de Zee biedt naast heel wat lesmateriaal ook het goed uitgewerkte ecucatieve project 'Planeet Zee' aan.

 

 

  • Stichting De Noordzee (NL): onafhankelijke Nederlandse natuur- en milieuorganisatie die zich inzet voor een duurzaam gebruik van de Noordzee en een gezonde zee vol vis, dolfijnen en ander leven. Op de website vind je info, filmpjes, educatieve projecten en een uitgebreide viswijzer.

 

  • De Week van de Zee:  een jaarlijkse aandachtsweek die natuur en milieu aan de kust in de kijker wil plaatsen, georganiseerd door de provincie West-Vlaanderen samen met de tien kustgemeenten, andere overheden, natuurorganisaties, bezoekerscentra …

 

> Neem ook een kijkje bij de NME-inventaris voor projecten en educatief materiaal over de Noordzee of, meer algemeen, over mariene biodiversiteit.


Deel