NL | FR

< Terug naar "Tips voor een biodiverse school"

 

Vier de biodiversiteit!

Altijd werken is ook maar niets; af en toe moet je feesten! En de biodiversiteit is een perfecte reden voor een feestje…

Feestdagen                  Knutsel erop los                 Makkelijke receptjes     

 

Feestdagen

Iedereen kent natuurlijk Sinterklaas, kerstmis en Pasen. Maar wist je dat er ook een aantal (feest)dagen gewijd zijn aan de wonderen der natuur?

Zo vieren we onder andere de Dag van de Aarde (22 april), Wereldoceanendag (8 juni) en natuurlijk de Dag van de Biodiversiteit (22 mei). Op deze dagen kun je met je klas een feestje bouwen. Vier samen de biodiversiteit door erop los te kokkerellen en plezier te maken!

 

 

Knutsel erop los

Bij een feestje horen natuurlijk mooie versieringen. Met wat zelfgemaakte lijm, planten of ander materiaal zorg je er zelf voor. Knutselen is trouwens altijd een beetje feest!

En wat is een feestje zonder een beetje muziek? Dankzij de biodiversiteit knutselt je klas zelf muziekinstrumenten in elkaar. Met groenten, planten, slakkenhuisjes en andere stukjes natuur worden je leerlingen echte muzikanten. Deel de tips uit en organiseer op het volgende schoolfeest een groen concert.

 

 

 

 

Makkelijke receptjes

Voor ieder feest zijn hapjes en drankjes onontbeerlijk. Ga daarom in de klas aan de slag met deze leuke en makkelijke receptjes! Zo toon je aan dat de biodiversiteit niet alleen belangrijk en interessant is, maar ook gewoon lekker kan zijn.

 

 


 

 


Deel