NL | FR

Biodiversiteit omvat alle dieren, planten, paddenstoelen en andere levensvormen en zorgt voor zuurstof, voedsel, geneesmiddelen, zuivere lucht en water, enz. Biodiversiteit is leven! Dat leven is echter in gevaar: soorten verdwijnen aan een alarmerende snelheid... Doe mee en zet je in voor het leven op onze mooie planeet! 

Kies jouw actie!

... of kies meteen meerdere acties!

Al 117159 engagementen dankzij 14687965 geëngageerde personen.

Tip van de dag!

Inschrijven RSS

Ik laat wat ‘onkruid’ in mijn tuin staan.

Soms is onkruid echt vreselijk: kweekgras woekert en laat andere planten geen kans om te groeien, ambrosia veroorzaakt allergie, reuzenberenklauw bevat een fototoxisch sap (dat bij blootstelling aan zonlicht de huid verbrandt).

Maar het meeste onkruid valt best mee: sommige soorten trekken insecten aan die nuttig zijn voor de tuin (paardenbloem, madeliefje …), geven vogels een schuilplaats en voedsel (klimop, vlier …) of verbeteren de bodem met hun wortelknolletjes (zuring, klaver …). Andere zijn dan weer eetbaar (daslook, weegbree …), geneeskrachtig (korenbloem, akkerviooltje …) of gewoon mooi (wolfsmelk, klaproos …). Er zijn zelfs onkruidverdelgers bij (rogge, zomeralsem …)! Vaak combineren ze, zoals de brandnetel, verschillende kwaliteiten. 

Tip van de dag

Bestel hier het gratis boekje met 366 tips voor de biodiversiteit.

Bestel
Deel