NL | FR

Biodiversiteit omvat alle dieren, planten, paddenstoelen en andere levensvormen en zorgt voor zuurstof, voedsel, geneesmiddelen, zuivere lucht en water, enz. Biodiversiteit is leven! Dat leven is echter in gevaar: soorten verdwijnen aan een alarmerende snelheid... Doe mee en zet je in voor het leven op onze mooie planeet! 

Kies jouw actie!

... of kies meteen meerdere acties!

Al 118196 engagementen dankzij 16759487 geëngageerde personen.

Tip van de dag!

Inschrijven RSS

Ik giet dierensporen af om ze te bestuderen.

Wanneer je door bos en veld wandelt, ontdek je misschien afdrukken van dieren. Met een goede gids kan je ze zeker determineren. Ze zijn nog beter herkenbaar in de modder bij een waterloop of na regen. Om ze grondiger te bestuderen kan je ze in je veldboekje overtekenen. Maar het is nog beter dat je er een afgietsel van maakt.

Druk een strook karton of plastic in de grond, rond de afdruk. Verwijder eerst wel alle takjes of blaadjes die in de weg zouden kunnen liggen.

Maak snelhardende gips klaar (verbrand je niet, want dat goedje wordt soms heet!) en giet het over de afdruk. Zodra het gips uitgehard is, kan je de mal weghalen, maar maak de afdruk pas schoon als het gips helemaal droog is. 

Tip van de dag

Bestel hier het gratis boekje met 366 tips voor de biodiversiteit.

Bestel
Deel