NL | FR

Biodiversiteit omvat alle dieren, planten, paddenstoelen en andere levensvormen en zorgt voor zuurstof, voedsel, geneesmiddelen, zuivere lucht en water, enz. Biodiversiteit is leven! Dat leven is echter in gevaar: soorten verdwijnen aan een alarmerende snelheid... Doe mee en zet je in voor het leven op onze mooie planeet! 

Kies jouw actie!

... of kies meteen meerdere acties!

Al 117382 engagementen dankzij 14688240 geëngageerde personen.

Tip van de dag!

Inschrijven RSS

Ik konfijt kastanjes voor de feestdagen.

Neem 1 kg tamme kastanjes en maak een kerf in hun ronde kant. Leg ze 15 minuten in kokend water. Laat ze dan in het kookwater afkoelen en schil ze.

Warm ½ liter water op en voeg er 1 kg suiker en 1 gespleten vanillestokje aan toe. Haal na 20 minuten de pot van het vuur en doe er de kastanjes in. Laat ze de hele nacht weken.

Haal de kastanjes er de volgende dag met een schuimspaan uit. Laat de siroop 1 minuut koken, draai het vuur uit en doe de kastanjes weer in het water.

Herhaal die bewerking vier dagen na elkaar. De laatste dag laat je de siroop 4 tot 5 minuten koken eer je de kastanjes er voor de laatste keer 1 minuut in onderdompelt. Ten slotte wikkel je elke kastanje in een vetvrij papiertje. 

Tip van de dag

Bestel hier het gratis boekje met 366 tips voor de biodiversiteit.

Bestel
Deel