NL | FR

Biodiversiteit omvat alle dieren, planten, paddenstoelen en andere levensvormen en zorgt voor zuurstof, voedsel, geneesmiddelen, zuivere lucht en water, enz. Biodiversiteit is leven! Dat leven is echter in gevaar: soorten verdwijnen aan een alarmerende snelheid... Doe mee en zet je in voor het leven op onze mooie planeet! 

Kies jouw actie!

... of kies meteen meerdere acties!

Al 118282 engagementen dankzij 16759599 geëngageerde personen.

Tip van de dag!

Inschrijven RSS

Ik gebruik geen sponsen van dierlijke oorsprong.

Sommige echte sponsen slorpen heel veel vloeistof op, maar sponsdieren hebben nog andere kwaliteiten. Het zijn natuurlijke waterzuiveringstations die onophoudelijk micro-organismen uit het water filteren, want daarvan leven ze. Bovendien maken ze moleculen aan die ze tegen rovers en indringers moeten beschermen. Misschien komen al deze antibiotica, virusremmers, tumorremmers, schimmeldodende middelen … nog van pas in de strijd tegen aids, kanker en veel andere ziektes.

Gebruik dus geen echte sponsen om schoon te maken of je te wassen! Vervang ze door plantaardige sponsen in cellulose of sponskomkommer. Koop echter geen synthetische sponzen, want dit zijn petroleumderivaten. 

Tip van de dag

Bestel hier het gratis boekje met 366 tips voor de biodiversiteit.

Bestel
Deel