NL | FR

Biodiversiteit omvat alle dieren, planten, paddenstoelen en andere levensvormen en zorgt voor zuurstof, voedsel, geneesmiddelen, zuivere lucht en water, enz. Biodiversiteit is leven! Dat leven is echter in gevaar: soorten verdwijnen aan een alarmerende snelheid... Doe mee en zet je in voor het leven op onze mooie planeet! 

Kies jouw actie!

... of kies meteen meerdere acties!

Al 118101 engagementen dankzij 16759357 geëngageerde personen.

Tip van de dag!

Inschrijven RSS

Ik plant bomen.

Hou bij het planten rekening met de plaats die je hebt en die de bomen (en hun schaduw) zullen innemen wanneer ze volwassen zijn.

Bezit je een kleine tuin, plant dan maar één traaggroeiende boom of een dwergvariëteit. Plant de bomen ver genoeg van elkaar en minstens twee meter van de muur van je buren!

Graaf een grote diepe kuil: het beste is om 1 m3 aarde rul te maken voor een betere doorworteling. Dompel de wortelkluit in een mengsel van gelijke delen water, kleiaarde en koeiendrek of goed verteerde compost. Plant de boom zo dat de overgang tussen de stam en de wortel net boven de grond komt. Maak het gat dicht en vorm met de overblijvende aarde een ‘goot’ rond de plant, waarin je kan begieten. Tot slot kort je de takken met de helft in. 

Tip van de dag

Bestel hier het gratis boekje met 366 tips voor de biodiversiteit.

Bestel
Deel